Hem gastronomi hem de tarih tutkunları için yeni ve lezzetli bir bakış açısı. XIX. yüzyıl İstanbul mutfağının özel lezzetleri tek tek denenerek günümüzün damak tadına uyarlandı. Tarifler 1884 ve 1900 yılları arasında İstanbul’da yayımlanan “Melceü’t-Tabbâhin”, “Ev Kadını”, “Yeni Yemek Kitabı” ve “Aşçıbaşı” gibi Osmanlıca yemek kitaplarından seçildi. Okuyucunun kendi yorumunu katabilmesi için, detaylı bir çalışmayla tekrar kaleme alınan reçetelerin özgün hallerine de yer verildi. Kitapta XIX. Yüzyıl İstanbul mutfağının en temel lezzetlerini yansıtan meze, çorba, ekmek-börek, kebap, yahni, külbastı, köfte, dolma, sebze yemeği, şerbetli-sütlü-meyveli tatlı, hoşaf, şurup ve şerbet tarifleri yer alıyor. Bu tarifler, XIX. Yüzyıl İstanbul muftağının genel özelliklerini anlatan giriş yazısı ve tariflerin uygulanmasına yardımcı olabilecek pişirme teknikleri-önerileriyle birlikte sunuluyor. Reçetelerin tümü Osmanlı sarayı mutfak kültürü ve XIX. Yüzyıl İstanbul mutfağı üzerine uzun yıllardan beri çalışan yemek tarihçisi Özge Samancı’yla Avusturalyalı şef ve beslenme uzmanı Sharon Croxford tarafından İstanbul Yemek Atölyes’nde denend
*Beden Ölçü Tablolarında yer alan ölçüler giyisi ölçüleri olup, vücut ölçüleri değildir. *Gömlek ölçü tablolarinda yer alan ölçüler +-2 cm degiskenlik gösterebilir. *Ölçüler cm olarak verilmistir.